musicamare dirigent

Johan Jacobsen werd geboren in Ede op 15 mei 1978. Aangestoken door vader en zus meldt hij zich op zevenjarige leeftijd aan bij muziekvereniging ‘De Edesche Harmonie’. Bij deze vereniging begon hij met slagwerklessen bij o.a. Frans Mineur en Ria Kornet. Ook leerde hij klarinet spelen bij Geurt Thijssen en Willem Scherrenburg. Toen hij veertien was begon hij met trombone spelen. Na zijn VWO te hebben afgerond en ruim twee jaar tromboneles te hebben gehad van Jan-Willem Versteeg startte hij in 1997 op het Utrechts Conservatorium. Daar studeerde hij zowel tenor- als bastrombone bij Albert Zuiderduijn. In deze periode begon hij ook met het lesgeven aan koperleerlingen en volgde hij directielessen bij Danny Oosterman. Hij vervolgde zijn studie bastrombone op het Arnhems Conservatorium bij Dick Bolt. Ook volgde hij directielessen bij Alex Schillings.

Vanaf september 2000 dirigeerde Johan diverse orkesten. Op dit moment dirigeert hij het harmonieorkest van Muziekvereniging UDI in Bemmel, de Zwolse Harmonie en de orkesten van Muziekvereniging Musicamare te Ede. Daarnaast geeft hij op diverse plaatsen koperleerlingen les.

In de periode 2000-2006 speelde Johan bastrombone en bastuba bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Nu speelt Johan nog aktief bastuba bij Fanfarecorps Psalm 150 te Dinxperlo.

Johan studeerde vanaf september 2010 HaFaBra directie op het Prins Claus conservatorium te Groningen. Hij heeft hier les gehad van Tijmen Botma en Klaas van der Woude. Op 7 juni 2014 heeft hij zijn opleiding afgerond d.m.v. een eindexamenconcert in Musis Sacrum m.m.v. Psalm 150 Dinxperlo.