Samen muziek maken is het doel van muziekvereniging Musicamare uit Ede. Vaak lukt dat beter met ondersteuning door muzieklessen. Dat kan variëren van enkele individuele lessen om er weer in te komen tot een compleet lesprogramma dat leidt tot een A, B of C-diploma.

Behalve muzieklessen voor specifieke instrumenten is er een korte opleiding Algemene Muzikale Vorming voor leerlingen die met verschillende instrumenten kennis willen maken.

Muziekles

We hebben de beschikking over een breed scala muziekdocenten, dus kunnen we les aanbieden voor vrijwel alle orkestinstrumenten. Muzikanten maken samen met de docent een herintredingsplan of opleidingsplan dat af hangt van de ervaring en ambities van ‘de leerling’. De duur en frequentie van de lessen, het tijdstip en de locatie liggen niet vast, ook dat is maatwerk.

Richtlijn voor het lesgeld is € 20,- /€ 22,50* per maand op basis 20 minuten les per week, met een maximum van 40 lessen per jaar

* vanaf 18 jaar € 22,50 per maand

Samenspelen

Bij Musicamare gaat het om het samenspelen. Daarom komen we wekelijks bij elkaar en houden we zo weinig mogelijk vakantieonderbrekingen. Zodra het lukt om alle noten uit het instrument te halen, kun je wekelijks meespelen in de orkesten.

We spelen onze muziekstukken vooral omdat we ze mooi vinden, niet zozeer om de technische uitdaging. Toch zijn we ambitieus in kwaliteit, met veel aandacht voor stemming en balans.